Založ si blog

Koncept pivárne na úrovni alebo reštaurácia s pivom?

Zavítali sme na miesto, kde podniky opäť ožili. Budovanie električkovej trate do Petržalky paralyzovalo túto časť na dlhé obdobie, všetky podniky tu boli nútené zatvoriť. Na rohu budovy oproti univerzite bol predtým iný podnik (Trafená, neskôr Potrafená hus), v novej reštaurácií sa zmenil interiér ako aj ponuka. Aj napriek rezervácii by sme v piatok večer  problém so stolom nemali. Dokonca aj po uplynutí niekoľkých hodín, neskoro večer boli niektoré stoly stále k dispozícií, čo môže byť výhodou pri  „last minute“ rezerváciách, ak potrebujete nutne nájsť miesto pre pár ľudí. Na pitie sme zvolili pivo,  ja víno.  Predjedlo sme si neobjednávali, avšak bolo servírované automaticky. Veľmi chutná a teplá bageta s pečeňovou nátierkou. Ja som si pochutnala, aj keď musím priznať,  že by to moja prirodzená voľba nebola. Prekvapujúce bolo servírovanie, všetko to bolo uložené v drevenej debničke so senom, samozrejme jedlo bolo hygienicky zabalené.  Kúsky bagety zabalené v papieri a nátierka v zatvorenom priehľadnom sklíčku. Je všeobecne známe, že jedlo vnímame nielen chuťovými, ale najmä čuchovými bunkami, z toho dôvodu bol pre mňa celkový dojem prekvapujúci. Myslím, že to ocenia  ľudia v meste, ktorým to môže pripomenúť dovolenku v prírode a vôňu sena, mňa to skôr rušilo. Hlavné jedlá boli servírované vo veľmi zvláštnom originálnom prevedení.   Objednali sme si každá niečo  iné, v tomto prípade opíšem  všetky jedlá,  k chuti sa môžem vyjadriť   iba k môjmu. Hot dog s trhaným hovädzím krkom, čašník Simu upokojil, že aj napriek názvu je mäso v úplnom poriadku. Boli servírované dva rožky s párkom, ktoré boli chrumkavé (chutili skôr nie úplne najčerstvejšie). Anglické fish and chips boli servírované na stojane s dvoma kornútmi a jednou nádobou. V jednom kornúte boli vyprážané rybie prsty, v druhom  hranolky, v nádobe bolo hrachové pyré. Ak nie ste fanúšikom street foodu a jedenia rukami aj v reštaurácií, vyžiadajte si tanier. Príbor síce priniesli automaticky, no krájať v kornúte sa veľmi nedalo. Ja som zvolila klasiku v podobe cézar šalátu s morčacím mäsom. Šalát predstavoval zmes listového šalátu, štvrtín vajíčka (uvareného na tvrdo), krutónov, plátkov mäsa a zvláštneho dresingu. Morčacie mäso bolo veľmi jemné, v kombinácií s vajíčkom to bolo chutné. Čo sa týka chute dresingu, nemôžem si pomôcť, niečo mi tam pripomínalo chuť tresky v majonéze (možno len nepoznám najnovšie trendy),  ale s krutónmi a šalátovým listom to bolo fajn, preto som to jedla takto samostatne. Všetko spolu mi neladilo, asi som stará škola. Jedlo bolo veľmi zvláštne servírované, niektoré kombinácie chutí (nie všetky) boli netradičné. Budilo to dojem, že reštaurácia je určená skôr pre ľudí, ktorí radi experimentujú a chcú vyskúšať niečo mierne netradičné. Asi máme vžitú tradičnú piváreň, ktorá sa nám spája s touto lokalitou a tiež s jedlami, ktorí si všetci kombinujú s pivom. Adresa je rovnaká, no zameranie reštaurácie zmenilo. Síce sa podáva pivo, z menu sa  tomuto žánru chodia iba niektoré jedlá.

 

Rudolfinum Šafárikovo námestie, Bratislava [19.5.2017]

Jedlo: zvláštne, skôr netypické pre podnik, ktorý sa spája aj s pivom, v menu aj jedlá k pivu (rebrá, burger), avšak úzka ponuka

Cena a kvalita: nevýstižné, skôr drahšie

Obsluha: dobrá

Prostredie: fajn (trochu silnejšia  klíma)

Rezervácia: vhodná, nie nutná

O Sole Mio

14.07.2017

Veľmi teplý a slnečný večer si žiadal terasu a nejaký slnečník. Žiadnu rezerváciu sme si vopred nerobili, tento krát sme boli iba dve, nemali sme obavy, či nájdeme voľné miesto. Zvolili viac »

Malý kúsok Francúzska v Bratislave

10.07.2017

Opäť na terase, pri Dunaji. Trošku sa ochladilo, no v riflovke bolo fajn. Síce to nie je Saint Tropez, ale reštaurácia a prostredie to aspoň trošku pripomínala. Z menu sme zvolili cestoviny, konkrétne viac »

Belehrad

05.07.2017

V jeden zamračený a upršaný deň sme si požičali auto a vybrali sa na jednodňový výlet do hlavného mesta Srbska, Belehradu. Po diaľnici dve hodiny, následne sme zaparkovali blízko centra mesta, viac »

Theresa Mayová

Brexit a možné clá Britániu prudko spomalia

27.07.2017 16:00

Britov čakajú po brexite roky prudkého spomalenia ekonomiky. Ekonomický dosah pocítia aj Európania, najmä ak sa po brexite opätovne zavedú clá na tovary.

Samsung, Q7, QLED

Samsung vykázal rekordný zisk

27.07.2017 15:20

Samsung za apríl až jún vykázal rekordný zisk. Boom v odvetví pamäťových čipov prispel k rastu čistého zisku juhokórejskej firmy na 9,7 miliardy USD.

Milan Belica

Smer rokuje pred regionálnymi voľbami o koalícii so SNS a Mostom-Híd

27.07.2017 15:05

Strana Smer nechce, aby sa v Nitre zopakoval scenár z Banskobystrického kraja.

Ľubomír Okruhlica

Okruhlica: Až 85 percent alkoholikov trpí pred začiatkom liečby depresiou

27.07.2017 14:25

Po roku od začatia liečby klesá počet ľudí s touto duševnou chorobou na 26 percent, uviedol riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí Ľubomír Okruhlica.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných a netradičných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 3716x
Priemerná čítanosť článkov: 286x

Autor blogu

Kategórie

Archív