Založ si blog

Koncept pivárne na úrovni alebo reštaurácia s pivom?

Zavítali sme na miesto, kde podniky opäť ožili. Budovanie električkovej trate do Petržalky paralyzovalo túto časť na dlhé obdobie, všetky podniky tu boli nútené zatvoriť. Na rohu budovy oproti univerzite bol predtým iný podnik (Trafená, neskôr Potrafená hus), v novej reštaurácií sa zmenil interiér ako aj ponuka. Aj napriek rezervácii by sme v piatok večer  problém so stolom nemali. Dokonca aj po uplynutí niekoľkých hodín, neskoro večer boli niektoré stoly stále k dispozícií, čo môže byť výhodou pri  „last minute“ rezerváciách, ak potrebujete nutne nájsť miesto pre pár ľudí. Na pitie sme zvolili pivo,  ja víno.  Predjedlo sme si neobjednávali, avšak bolo servírované automaticky. Veľmi chutná a teplá bageta s pečeňovou nátierkou. Ja som si pochutnala, aj keď musím priznať,  že by to moja prirodzená voľba nebola. Prekvapujúce bolo servírovanie, všetko to bolo uložené v drevenej debničke so senom, samozrejme jedlo bolo hygienicky zabalené.  Kúsky bagety zabalené v papieri a nátierka v zatvorenom priehľadnom sklíčku. Je všeobecne známe, že jedlo vnímame nielen chuťovými, ale najmä čuchovými bunkami, z toho dôvodu bol pre mňa celkový dojem prekvapujúci. Myslím, že to ocenia  ľudia v meste, ktorým to môže pripomenúť dovolenku v prírode a vôňu sena, mňa to skôr rušilo. Hlavné jedlá boli servírované vo veľmi zvláštnom originálnom prevedení.   Objednali sme si každá niečo  iné, v tomto prípade opíšem  všetky jedlá,  k chuti sa môžem vyjadriť   iba k môjmu. Hot dog s trhaným hovädzím krkom, čašník Simu upokojil, že aj napriek názvu je mäso v úplnom poriadku. Boli servírované dva rožky s párkom, ktoré boli chrumkavé (chutili skôr nie úplne najčerstvejšie). Anglické fish and chips boli servírované na stojane s dvoma kornútmi a jednou nádobou. V jednom kornúte boli vyprážané rybie prsty, v druhom  hranolky, v nádobe bolo hrachové pyré. Ak nie ste fanúšikom street foodu a jedenia rukami aj v reštaurácií, vyžiadajte si tanier. Príbor síce priniesli automaticky, no krájať v kornúte sa veľmi nedalo. Ja som zvolila klasiku v podobe cézar šalátu s morčacím mäsom. Šalát predstavoval zmes listového šalátu, štvrtín vajíčka (uvareného na tvrdo), krutónov, plátkov mäsa a zvláštneho dresingu. Morčacie mäso bolo veľmi jemné, v kombinácií s vajíčkom to bolo chutné. Čo sa týka chute dresingu, nemôžem si pomôcť, niečo mi tam pripomínalo chuť tresky v majonéze (možno len nepoznám najnovšie trendy),  ale s krutónmi a šalátovým listom to bolo fajn, preto som to jedla takto samostatne. Všetko spolu mi neladilo, asi som stará škola. Jedlo bolo veľmi zvláštne servírované, niektoré kombinácie chutí (nie všetky) boli netradičné. Budilo to dojem, že reštaurácia je určená skôr pre ľudí, ktorí radi experimentujú a chcú vyskúšať niečo mierne netradičné. Asi máme vžitú tradičnú piváreň, ktorá sa nám spája s touto lokalitou a tiež s jedlami, ktorí si všetci kombinujú s pivom. Adresa je rovnaká, no zameranie reštaurácie zmenilo. Síce sa podáva pivo, z menu sa  tomuto žánru chodia iba niektoré jedlá.

 

Rudolfinum Šafárikovo námestie, Bratislava [19.5.2017]

Jedlo: zvláštne, skôr netypické pre podnik, ktorý sa spája aj s pivom, v menu aj jedlá k pivu (rebrá, burger), avšak úzka ponuka

Cena a kvalita: nevýstižné, skôr drahšie

Obsluha: dobrá

Prostredie: fajn (trochu silnejšia  klíma)

Rezervácia: vhodná, nie nutná

Opäť pivovar, opäť úspech

30.11.2018

Je očividné, že pivovarom sa v Bratislave veľmi darí, vo večerných hodinách sú mnohé z nich plné, v niektorých si ani nesadnete. V centre mesta blízko Obchodnej ulice, v budove Alžbetky, viac »

Šou pri príprave večere v reštaurácii

30.10.2018

Ak hľadáte v Bratislave reštauráciu, kde je možné sledovať prípravu jedla v bezprostrednej blízkosti, takúto možnosť ponúka Benihana. Kuchár stojí za grilom a návštevníci sú usadení viac »

Vychýrená talianska kuchyňa nesklamala, no ani neprekvapila

30.09.2018

Leto, slnko, dovolenka, a k tomu neodmysliteľne patrí skvelá kuchyňa. Vybrali sme sa do večného mesta, kde to v každej štvrti dýcha históriou. V uličkách historického centra Ríma je možné viac »

Čína, USA, Huawei, Meng Wan-čou

Súd povolil finančnej riaditeľke Huawei prepustenie na kauciu

12.12.2018 06:37

USA obviňujú Huawei z toho, že využíva schránkovú firmu v Hongkongu na predaj vybavenia do Iránu.

SPOMIENKA: Pamätný deň obetí holokaustu

Definíciou antisemitizmu vyjadrila NR SR jasný postoj proti nenávisti

12.12.2018 06:00

Je to krok, za ktorý si Slovensko jednoznačne zaslúži uznanie. Zhodujú sa na tom členovia židovskej komunity doma aj v zahraničí.

triblavina,kamion,dialnica D1

Súvislá diaľnica do Košíc bude skôr cez Maďarsko ako cez Slovensko

11.12.2018 21:23

Bratislava a Košice budú prepojené súvislou diaľnicou minimálne o päť rokov skôr cez územie Maďarska než cez Slovensko.

štrasburg, streľba

Na vianočných trhoch v Štrasburgu sa strieľalo, útočník zabil troch ľudí

11.12.2018 21:17, aktualizované: 12.12.2018 05:55

Ozbrojený útočník v utorok večer v blízkosti vianočného trhu v centre francúzskeho Štrasburgu zastrelil troch ľudí a ďalších 12 osôb zranil.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 32073x
Priemerná čítanosť článkov: 891x

Autor blogu