Založ si blog

Hamburger tak skoro „z módy nevýjde“, najmä ak sa stále zlepšuje jeho príprava

Chuť na poctivý burger nás doviedol do prevádzky Regal Burger v historickom centre Bratislavy. Malé a jednoduché prostredie slúži výslovne účelu sa rýchlo najesť, prípadne zobrať si svoj burger so sebou. Zopár stolov a jednoduché drevené, ale pohodlné sedenie, vhodné aj pre rodinu s deťmi. V porovnaní s inými podobnými podnikmi je sedenie, aj napriek obmedzenému počtu stolov, príjemné. Netlačili sme sa pri malých stoloch či „miny“ stoličkách. Je to klasický koncept „street foodu“ bez obsluhy, je potrebné prejsť do zadnej časti, kde si objednáte a idete si sadnúť, čakajúc na svoje jedlo. Následne je jedlo prinesené k stolu, na základe vydanej potvrdenky. Menu nie je siahodlhé, ale ponúka zopár najobľúbenejších a najrozšírenejších mäsových a vegetariánskych burgrov. Podľa oficiálnej stránky prevádzky sú suroviny čerstvé a kvalitné od slovenských dodávateľov (syr je z Holandska), preveriť to návštevou nie je možné, ale chuť burgra bola výborná. Bohatá náplň, k tomu hranolky s omáčkou a na pitie sme niektorí zvolili fľaškový radler a iní zase pohár klasického sladkého bublinkového drinku s tradičnými príchuťami. Aby som nerobila reklamu žiadnej značke, priblížim to iba príchuťou pomaranča, citróna či coly. Občas dobre padnú aj tie prázdne kalórie a výhodou je, že môžete čapovať bez limitu, respektíve limitu svojho žalúdka. Keď sme tam sedeli v piatok neskoro večer, boli stoly relatívne obsadené, usudzujem, že nie náhodou. Musím však priznať, že väčšinou mládežníkmi. Počas toho, ako sme si pochutnávali prišiel aj mladý chalan, ktorý si objednal, odišiel si nakúpiť do neďalekých potravín a s nákupom si už len prišiel vyzdvihnúť svoj burger. Ak je človek zaneprázdnený, je to naozaj dobrá voľba ako spojiť príjemné s užitočným a zároveň sa dobre najesť. Všetkého veľa škodí a jesť túto stravu príliš často nie je zdravé, no z času na čas je super si takto pochutiť. Konceptu podniku sú prispôsobené aj otváracie hodiny, ktoré končia o desiatej večer. Pravdupovediac, neskôr by sme takúto výdatnú večeru pri normálnom spánkovom režime ani mať nemali. Žemľa s mäsom perfektne zasýtila, ja som ako vždy mala menší problém s nemotorným jedením veľmi vysokej žemle s oblohou, čím samozrejme pozitívne hodnotím výdatnú náplň. Klasické suroviny, nie ojedinelé, ale dokopy sa výnimočne dopĺňali. Keďže sme potrebovali viac času na strávenie hojnej večere, po pochutnaní si, sme sa ešte rozhodli zájsť si na drink do neďalekej reštaurácie.

 

Regal Burger, Palackého 4, Bratislava [1. február 2019]

Jedlo: iba burgre a ešte burge, ale vynikajúce

Cena a kvalita: cena porovnateľná s podobnými podnikmi, ponúka však lepší pomer dobrej chute (kvalitnejších surovín)

Obsluha: objednávanie jedla pri pulte

Prostredie: priestorovo nie veľkorysé, aleadekvátne konceptu, sedenie je obyčajné, ale komfortné

Rezervácia: street food prevádzka, rezervácia nie je možná

 

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 125102x
Priemerná čítanosť článkov: 2234x

Autor blogu