Thema si nás získala svojou témou

6. februára 2018, beztaksmak, Friday Night Taste of...

V priestoroch na Šafarikovom námestí sa už vystriedalo veľa podnikov,  v máji sme tu boli tiež na návšteve, no a priestory sa opäť zmenili. Nedávno otvorená a prerobená reštaurácia zaujala už pri vchode veľmi príjemným prostredím, ktorý sršal teplým dojmom. Bolo to výsledkom dreva a hnedej farby, ktorá prevládala, steny vo výzore tehly ešte viac umocnili ten pocit. Pri rezervovanom   stole už sedela Sima, a hneď po mne dobehla aj Kami, usadili sme sa, objednali pitie, ktoré sme si už po chvíľke vychutnávali. V reštaurácií bolo dosť ľudí, nájsť voľný stôl počas špičky sa môže podariť, ale musí to byť veľmi dobrá zhoda náhod. Aj to vypovedá o kvalite podniku, keď je plno. Musím skonštatovať, že sme sa mohli úplne v pokoji porozprávať, aj napriek väčším priestorom a veľa ľudom bolo prostredie celkom tiché a hluk nás nerušil. Po nejakom čase  nám priniesli taniere a servírovali kuracie prsia, ktoré boli uložené v strede taniera a okolo toho štyri kúsky zemiakov. Nuž, to sa nám veľmi nepodobalo na to, čo sme chceli, tak sme sa predsa len radšej opýtali, kým sme sa do toho pustili. Neboli to  kuracie krídielka, takže nám  taniere pozbierali a my sme len tíško závideli tej, ktorá si pochutnávala na hovädzom  burgri s pivom. Potom prišli aj naše  kuracie krídielka s chili aj cesnakovou  omáčkou, troškou šalátom a hranolkami. K tomu  sme popíjali ružové víno či gin s tonikom. Ceny boli veľmi prijateľné a porcie výdatne.  Kuracie krídielka boli v menu pri  predjedlách, no porcia bola na štart celkom veľkorysá. Ako dezert boli v ponuke aj domáce buchty s nutelou,  ktoré si vraj  získali obľubu. My sme po večeri zvolili viac sladší a menej múčny dezert, hoci kalórií mal tiež výdatne. Pochutnali sme si na čokoládovej pene, ktorá mala pudingový podtón a tiež zákusok  s mascarpone a bielou čokoládou, k tomu  sa hodilo prosecco.  Pri dezerte málinko absentovalo ovocie, prípadne aspoň zákusok s nejakou ovocnou príchuťou, ale celkovo sme si výdatne pochutili a celkový dojem naozaj veľmi dobrý.

 

Thema, Šafárikovo námestie, Bratislava [12. Január 2018]

Jedlo: vynikajúce

Cena a kvalita: perfektná na centrum mesta

Obsluha: milá, ústretová,  pri chybke sa čašníčka ospravedlnila

Prostredie: veľmi príjemné, celkom tiché na väčšie priestory, vhodné na malé aj  väčšie akcie

Rezervácia: v špičke nutná