Založ si blog

Rozmerná (nemalá) piváreň so živou hudbou

Tu sme si dali prvú spoločnú večeru, presne po roku sme si večeru šli zopakovať. Podnik je vždy plný, rezervácie je potrebné urobiť vopred, inak riskujete, že sa po márnom hľadaní voľného miesta budete musieť otočiť a zamieriť inam. Ak budete mať šťastie, že sa práve niekto zdvihne od stola, keď prídete, netešte sa, ešte to nemusí  znamenať, že je  miesto vaše. Stalo sa to, keď sme odchádzali, čašníci už náš stôl sľúbili inej partii, ktorá sa ich na miesto zdvorilo opýtala a čakala. Ale späť k jedlu. Objednali sme  si  pitie, nejaké light alko, každá podľa chuti, víno, pivo, miešaný drink, ja džús.  K tomu aj nealko, väčšina minerálku, ja som požiadala o vodu z vodovodu. Ako to už býva v našich podnikoch smutným zvykom, opäť som čelila nevôli podávať pitnú vodu. Samozrejme veľmi  slušnou frázou  (usudzujem, aby zvýšili predaj fľaškových vôd). Z princípu som sa nedala odbiť a nástojila som na vode z vodovodu. Čašníčka mi priniesla podľa požiadavky pol litra vody, ktorý som si  mohla zmiešať s džúsom.  Jedlo bolo servírované s miernym časovým posunom, čo by vôbec nevadilo, ak by bolo teplé. V tomto prípade všetky objednané jedlá mali letnú, resp. izbovú teplotu, čo vôbec kulinárskemu zážitku neprispelo. Nedalo sa ubrániť pocitu, že jedlá boli vopred pripravené a už iba zohrievané (alebo nám ich zabudli priniesť včas). Neodsudzujem, ak v špičke si niečo (nie všetko) vopred pripravia, avšak odporúčam do budúcnosti takéto jedlá lepšie zohriať pred podávaním, výrazne to zmení celkový dojem. Živá hudba je občas celkom hlasná, neodporúčam žiadne príliš súkromné či vážne jednania, aj „confidential“ záležitosti by museli byť prerokované výrazne nahlas. V zime sú  prvé stoly pri bare výrazne poznačené chladivým pocitom, ktorý sa prebíja z prízemia.  Tento podnik je veľmi obľúbený, prídu si tu na svoje partie mužov aj žien, každý si vie vybrať. Je tu zvyčajne plno, čo potvrdzuje obľúbenosť podniku, najmä u mladých.

 

Summa  summarum

Zlatý Bažant na Dunajskej ulici 4, Bratislava [7. Apríl 2017]

Jedlo: dobré, široká ponuka jedla prispôsobená najmä fanúšikom piva, menu ponúka aj jedlá k vínu J

Cena a kvalita: dobrá (ak prídete v špičke, možno dostanete vychladnuté, či slabo zohriate jedlá)

Obsluha: fajn, občas potrebné na seba veľmi  upozorňovať, aby ste privolali čašní-ka/čku

Prostredie: fajn, vhodné pre  stretnutie s priateľmi, aj väčšie akcie, hlučnejšie prostredie, stoly umiestnené hustejšie (blízko reproduktorov veľmi hlasná hudba)

Rezervácia: odporúčam robiť rezerváciu, podnik je „busy“

O Sole Mio

14.07.2017

Veľmi teplý a slnečný večer si žiadal terasu a nejaký slnečník. Žiadnu rezerváciu sme si vopred nerobili, tento krát sme boli iba dve, nemali sme obavy, či nájdeme voľné miesto. Zvolili viac »

Malý kúsok Francúzska v Bratislave

10.07.2017

Opäť na terase, pri Dunaji. Trošku sa ochladilo, no v riflovke bolo fajn. Síce to nie je Saint Tropez, ale reštaurácia a prostredie to aspoň trošku pripomínala. Z menu sme zvolili cestoviny, konkrétne viac »

Belehrad

05.07.2017

V jeden zamračený a upršaný deň sme si požičali auto a vybrali sa na jednodňový výlet do hlavného mesta Srbska, Belehradu. Po diaľnici dve hodiny, následne sme zaparkovali blízko centra mesta, viac »

Theresa Mayová

Brexit a možné clá Britániu prudko spomalia

27.07.2017 16:00

Britov čakajú po brexite roky prudkého spomalenia ekonomiky. Ekonomický dosah pocítia aj Európania, najmä ak sa po brexite opätovne zavedú clá na tovary.

Samsung, Q7, QLED

Samsung vykázal rekordný zisk

27.07.2017 15:20

Samsung za apríl až jún vykázal rekordný zisk. Boom v odvetví pamäťových čipov prispel k rastu čistého zisku juhokórejskej firmy na 9,7 miliardy USD.

Milan Belica

Smer rokuje pred regionálnymi voľbami o koalícii so SNS a Mostom-Híd

27.07.2017 15:05

Strana Smer nechce, aby sa v Nitre zopakoval scenár z Banskobystrického kraja.

Ľubomír Okruhlica

Okruhlica: Až 85 percent alkoholikov trpí pred začiatkom liečby depresiou

27.07.2017 14:25

Po roku od začatia liečby klesá počet ľudí s touto duševnou chorobou na 26 percent, uviedol riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí Ľubomír Okruhlica.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných a netradičných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 3720x
Priemerná čítanosť článkov: 286x

Autor blogu

Kategórie

Archív