Dnes večer sme ostali iba dve a bol zvolený podnik, ktorý sa špecializuje na všeobecne obľúbené burgre. Podnik sme našli, viac menej úspešne, aj keď chvíľu sme sa museli poriadne rozhliadať. Reštaurácia je situovaná v pivniciach historickej budovy, museli sme prejsť, obrazne povedané, dlhými katakombami. Uličky pivnice mali biele steny, ako aj interiér reštaurácie, čo pôsobilo sterilne, možno až príliš, keďže iných predmetov na stene veľa nebolo. Červeno biele kárované obrusy pôsobili veselo a zároveň klasicky. Z menu sme si zvolili burgre, k nim pivo či víno. Jeden burger bol tradičný, ktorý však Kami celý nezjedla… Náplňou pôsobil chudobnejšie, možno porovnaním s mojím objednaným burgrom, ktorý bol vysoký. Nevedela som si predstaviť jesť ho príborom ani rukami, ale pustila som sa do toho, príborom. Tento burger bol z týždennej ponuky, mäsový, so zeleninou, cibuľou, zvláštnosťou bolo arašidové maslo. Burger s touto sladkavejšou príchuťou arašidového masla mi trošku narúšal chutný zvyšok tradičnej slanej chute žemle s mäsom. Sama som si túto kombináciu zvolila, chcela som to vyskúšať, takže hnevať sa nemôžem na nikoho. Za mňa osobne, v budúcnosti si už nebudem voliť burger so sladkavou príchuťou. Pomáhala som si príchuťami, ktoré boli k dispozícií na každom stole, zvolila som pikantnú omáčku. Burger bol veľký a sýty, po zjedení polovice ešte signál do mozgu o sýtosti nedošiel, a tak som pokračovala, až som ho zjedla celý. K burgrom bol servírovaný aj dobrý šalát a hranolky. Na večer, v ktorý som už neplánovala žiadnu tancovačku ani „rúbanie dreva“, to bolo naozaj veľmi výdatne, nie optimálna zdravá voľba, ale nevadí. S obsluhou žiadny problém nebol, priebežne vždy prišla čašníčka, objednali sme si ešte po jednom drinku a veselo preberali rôzne záležitosti. Pri rozhovore ma vyrušil iba jeden zákazník od vedľajšieho stola, kde bola partia, ktorá už pomaly odchádzala od stola. Dva páry, jedného člena mužského pokolenia asi svrbel sedací sval, a tak sa poškrabal. Rovno tam pred ostanými zákazníkmi. Už to bolo samo o sebe čudné, ale keď svrbí, ešte možno vieme pochopiť a pousmiať sa. No najúsmevnejšie bolo netradičné poškrabkanie, kedy rukou vliezol do trenírok a ako sa tak škrabkal, hore dole posúval trenky, ja som žiaľ chtiac-nechtiac videla polovicu jeho sedacieho svalu. Rada do budúcna chlapi, vždy môže oproti sedieť dáma, ktorá napríklad konzumuje jedlo a tento pohľad pre ňu nemusí byť vždy príjemný, tak na to mysliteJ. Reštaurácia špecializovaná na burgre bola polo plná, reps. polo prázdna, vyberte si… Stôl by sme našli, ak keby sme prišli neskoro. Ponuka je v pohode, trošičku menej sterilný interiér by nebol prekážkou, biele steny bez obrazov či iných spestrení pôsobili zvláštne (pripomínali nemocnicu či závodnú jedáleň). Burgre, ktoré sú veľmi populárne, najmä pre mladšiu generáciu, by mohli byť ešte viac vyhľadávanejšie, ak by sa iba trošku intenzívnejšie pripravili, trošku viac opiecť chlieb, pridať málinko viac zeleniny, niekedy stačí naozaj málo….
Summa summarum
Minerva, Michalská 3, Bratislava [13. Máj 2017]
Jedlo: obvyklé pre tento typ reštaurácie
Cena a kvalita: primerane bežné
Obsluha: dobrá
Prostredie: obyčajné
Rezervácia: vhodná, no myslím, že nie nutná
Celá debata | RSS tejto debaty