Hamburgáreň

Dnes večer sme ostali iba dve a bol zvolený podnik, ktorý sa špecializuje na všeobecne obľúbené burgre. Podnik sme našli, viac menej úspešne, aj keď chvíľu sme sa museli poriadne rozhliadať. Reštaurácia je situovaná v pivniciach historickej budovy, museli sme  prejsť, obrazne povedané,  dlhými katakombami. Uličky pivnice mali biele  steny, ako aj interiér reštaurácie, čo pôsobilo sterilne, možno až príliš, keďže iných predmetov na stene  veľa nebolo. Červeno biele kárované obrusy pôsobili veselo a zároveň klasicky. Z menu sme si zvolili burgre, k nim pivo či víno.  Jeden burger bol tradičný, ktorý však Kami celý nezjedla… Náplňou pôsobil chudobnejšie, možno porovnaním s mojím objednaným burgrom, ktorý bol vysoký. Nevedela  som si predstaviť jesť ho príborom ani rukami, ale pustila som sa do toho, príborom. Tento burger bol z týždennej ponuky, mäsový, so zeleninou, cibuľou, zvláštnosťou bolo  arašidové maslo. Burger s touto sladkavejšou príchuťou arašidového masla  mi trošku narúšal chutný  zvyšok tradičnej slanej chute žemle s mäsom. Sama som si túto kombináciu zvolila, chcela som to vyskúšať, takže hnevať sa nemôžem na nikoho. Za mňa osobne, v budúcnosti si už nebudem  voliť burger so sladkavou príchuťou. Pomáhala som si príchuťami, ktoré boli k dispozícií na každom stole, zvolila som pikantnú omáčku. Burger bol veľký a sýty, po zjedení polovice ešte signál do mozgu o sýtosti nedošiel, a tak som pokračovala, až som ho zjedla celý. K burgrom bol servírovaný aj dobrý šalát a hranolky. Na večer, v ktorý som  už neplánovala žiadnu tancovačku ani „rúbanie dreva“,  to bolo naozaj veľmi výdatne, nie optimálna zdravá voľba, ale nevadí. S obsluhou žiadny problém nebol, priebežne vždy prišla čašníčka, objednali sme si ešte po jednom drinku a veselo preberali rôzne záležitosti. Pri rozhovore ma vyrušil iba jeden zákazník od vedľajšieho stola, kde bola partia, ktorá už pomaly odchádzala od stola. Dva páry, jedného člena mužského pokolenia asi svrbel sedací sval, a tak sa poškrabal. Rovno tam pred ostanými zákazníkmi. Už to bolo samo o sebe čudné, ale keď svrbí, ešte možno vieme pochopiť a pousmiať sa. No  najúsmevnejšie  bolo netradičné poškrabkanie, kedy rukou vliezol do trenírok a ako sa tak škrabkal, hore dole posúval  trenky, ja som žiaľ chtiac-nechtiac videla polovicu jeho sedacieho svalu. Rada do budúcna chlapi, vždy môže oproti sedieť dáma, ktorá napríklad konzumuje jedlo a tento pohľad pre ňu  nemusí byť vždy príjemný, tak na to mysliteJ. Reštaurácia špecializovaná na  burgre  bola polo plná, reps. polo prázdna, vyberte si… Stôl by sme našli, ak keby sme prišli neskoro. Ponuka je v pohode, trošičku menej sterilný interiér by nebol prekážkou, biele steny bez obrazov či iných spestrení pôsobili zvláštne (pripomínali nemocnicu či závodnú jedáleň). Burgre, ktoré sú veľmi populárne, najmä pre mladšiu generáciu, by mohli byť ešte viac vyhľadávanejšie,  ak by sa iba trošku intenzívnejšie pripravili, trošku viac opiecť chlieb, pridať málinko viac zeleniny, niekedy stačí naozaj málo….

 

Summa  summarum

Minerva, Michalská 3, Bratislava [13. Máj 2017]

Jedlo: obvyklé pre tento typ reštaurácie

Cena a kvalita: primerane bežné

Obsluha: dobrá

Prostredie: obyčajné

Rezervácia: vhodná, no  myslím, že nie  nutná

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, metro

ONLINE: Zelenskyj odkázal Moskve, že útoky v Rusku budú pokračovať

22.12.2024 07:10

Ukrajina bude útočiť na vojenské ciele v Rusku a čoraz častejšie ukrajinskými zbraňami, uviedol Volodymyr Zelenskyj.

Adela Penesová, obezitologička, Vianoce, strava, diéta

Lekárka: Najhoršie čo môžete urobiť, je najesť sa a ľahnúť si. Prečo prejedanie sa škodí?

22.12.2024 07:00

Obezitologička radí, ako zvládnuť stravovanie počas sviatkov.

krížnik, USS Gettysburg

Výstrel omylom. Dvoch amerických pilotov nad Červeným morom zostrelili vlastní

22.12.2024 06:00

Obaja piloti boli zachránení živí, pričom jeden z nich utrpel pri incidente ľahké zranenia.

Magdeburg, útok na vianočnom trhu

Nemecko zaplatí za zločiny, vyhrážal sa útočník z Magdeburgu. Prečo sa odporca islamu správal ako terorista?

22.12.2024 06:00

Nenávidel islam a podporoval AfD. Kto je Taleb Jawad al-Abdulmohsen, páchateľ hrozného útoku? Prečo mu v ňom nezabránili bezpečnostné zložky, ktoré o ňom vedeli?

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 131424x
Priemerná čítanosť článkov: 2347x

Autor blogu