Rozmerná (nemalá) piváreň so živou hudbou

Tu sme si dali prvú spoločnú večeru, presne po roku sme si večeru šli zopakovať. Podnik je vždy plný, rezervácie je potrebné urobiť vopred, inak riskujete, že sa po márnom hľadaní voľného miesta budete musieť otočiť a zamieriť inam. Ak budete mať šťastie, že sa práve niekto zdvihne od stola, keď prídete, netešte sa, ešte to nemusí  znamenať, že je  miesto vaše. Stalo sa to, keď sme odchádzali, čašníci už náš stôl sľúbili inej partii, ktorá sa ich na miesto zdvorilo opýtala a čakala. Ale späť k jedlu. Objednali sme  si  pitie, nejaké light alko, každá podľa chuti, víno, pivo, miešaný drink, ja džús.  K tomu aj nealko, väčšina minerálku, ja som požiadala o vodu z vodovodu. Ako to už býva v našich podnikoch smutným zvykom, opäť som čelila nevôli podávať pitnú vodu. Samozrejme veľmi  slušnou frázou  (usudzujem, aby zvýšili predaj fľaškových vôd). Z princípu som sa nedala odbiť a nástojila som na vode z vodovodu. Čašníčka mi priniesla podľa požiadavky pol litra vody, ktorý som si  mohla zmiešať s džúsom.  Jedlo bolo servírované s miernym časovým posunom, čo by vôbec nevadilo, ak by bolo teplé. V tomto prípade všetky objednané jedlá mali letnú, resp. izbovú teplotu, čo vôbec kulinárskemu zážitku neprispelo. Nedalo sa ubrániť pocitu, že jedlá boli vopred pripravené a už iba zohrievané (alebo nám ich zabudli priniesť včas). Neodsudzujem, ak v špičke si niečo (nie všetko) vopred pripravia, avšak odporúčam do budúcnosti takéto jedlá lepšie zohriať pred podávaním, výrazne to zmení celkový dojem. Živá hudba je občas celkom hlasná, neodporúčam žiadne príliš súkromné či vážne jednania, aj „confidential“ záležitosti by museli byť prerokované výrazne nahlas. V zime sú  prvé stoly pri bare výrazne poznačené chladivým pocitom, ktorý sa prebíja z prízemia.  Tento podnik je veľmi obľúbený, prídu si tu na svoje partie mužov aj žien, každý si vie vybrať. Je tu zvyčajne plno, čo potvrdzuje obľúbenosť podniku, najmä u mladých.

 

Summa  summarum

Zlatý Bažant na Dunajskej ulici 4, Bratislava [7. Apríl 2017]

Jedlo: dobré, široká ponuka jedla prispôsobená najmä fanúšikom piva, menu ponúka aj jedlá k vínu J

Cena a kvalita: dobrá (ak prídete v špičke, možno dostanete vychladnuté, či slabo zohriate jedlá)

Obsluha: fajn, občas potrebné na seba veľmi  upozorňovať, aby ste privolali čašní-ka/čku

Prostredie: fajn, vhodné pre  stretnutie s priateľmi, aj väčšie akcie, hlučnejšie prostredie, stoly umiestnené hustejšie (blízko reproduktorov veľmi hlasná hudba)

Rezervácia: odporúčam robiť rezerváciu, podnik je „busy“

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, metro

ONLINE: Zelenskyj odkázal Moskve, že útoky v Rusku budú pokračovať

22.12.2024 07:10

Ukrajina bude útočiť na vojenské ciele v Rusku a čoraz častejšie ukrajinskými zbraňami, uviedol Volodymyr Zelenskyj.

Adela Penesová, obezitologička, Vianoce, strava, diéta

Lekárka: Najhoršie čo môžete urobiť, je najesť sa a ľahnúť si. Prečo prejedanie sa škodí?

22.12.2024 07:00

Obezitologička radí, ako zvládnuť stravovanie počas sviatkov.

krížnik, USS Gettysburg

Výstrel omylom. Dvoch amerických pilotov nad Červeným morom zostrelili vlastní

22.12.2024 06:00

Obaja piloti boli zachránení živí, pričom jeden z nich utrpel pri incidente ľahké zranenia.

Magdeburg, útok na vianočnom trhu

Nemecko zaplatí za zločiny, vyhrážal sa útočník z Magdeburgu. Prečo sa odporca islamu správal ako terorista?

22.12.2024 06:00

Nenávidel islam a podporoval AfD. Kto je Taleb Jawad al-Abdulmohsen, páchateľ hrozného útoku? Prečo mu v ňom nezabránili bezpečnostné zložky, ktoré o ňom vedeli?

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 131433x
Priemerná čítanosť článkov: 2347x

Autor blogu