Klubovňa v Petržalke

Predchádzajúci piatok som kvôli iným „voľno-časovým aktivitám“ na našej spoločnej večeri  nebola, takže po dvoch týždňoch som sa celkom tešila. Znova piváreň a opäť v Petržalke, kde otvorili už dávnejšie ďalšiu klubovňu z tejto známej a veľmi obľúbenej siete. Šli sme preto vyskúšať, aké je prostredie a kuchyňa podniku v tejto časti Bratislavy. (V reštaurácií, ktorá tam bola predtým, som raz dostala odpoveď, že mi nemôžu dať vodu z vodovodu, pretože nie je odporúčaná na pitie…) Vtipné bolo, že sme sa tri stretli na križovatke, čo by sa nám asi takto nepodarilo, ak by sme to aj plánovali. Iba Peťa chýbala, ale tri zo štyroch je dobré skóre.  Dokráčali sme spolu do podniku, ktorý je trošku bokom, oproti iba lesík a vedľa vysokoškolský internát. Paneláky, ktorých je tu veľa a sú zdrojom návštevníkov týchto podnikov, tu nie sú v bezprostrednej blízkosti, čo môže byť miernym rizikom, prečo nemusí podnik praskať v návštevnosti, na akú sme zvyknutí v iných pobočkách. Stôl bol rezervovaný vo vnútri, zopár ľudí sedelo aj na terase a mohli sme sa pridať, stoly vonku boli ešte voľné, ale vedeli sme, že vonkajšia teplota nás odtiaľ aj tak po hodinke vyženie, takže sme zvolili rezervovaný stôl vo vnútri. Milé prekvapenie na úvod v podobe  darčekov, aj keď nikto nič neoslavoval, ale Sima má ten  zvyk nám vždy niečo priniesť z jej výletov.  Tentokrát to bolo od maďarských susedov  od Balatónu, kde bola na romantickom predlženom víkende. Dostali sme vrecúško so sušenými levanduľami, ako aj výrazne voňavé levanduľové mydlo, ktoré potešilo. Po tomto malom nečakanom spestrení sme sa vrhli na objednanie nápojov a jedál a ďalej sme pokračovali v zdieľaní veselých príhod a zážitkov z posledných dní. Medzičasom dorazila aj Peťa, ktorá dostala vysnívanú maselničku, tiež s levanduľovým motívom a následne  už boli servírované naše večere. Namiesto zvažovaného čerstvo pečeného posúcha so smotanou, kôprom a cesnakom som nakoniec aj  tak zvolila klasiku v podobe kuracích krídielok. Netradične som si k nim neobjednala žiadny šalát, iba klasický chlieb a samozrejme pohár vína. Čili omáčka bola fajn, ja osobne by som ju nenazvala extra čili, ako to uvádza menu. Kami mala tiež krídelka, bez čili a so šalátom, Sima chutné pirohy a Peťa iba hranolky s tatárskou omáčkou. Pochutnali sme si, prostredie celkom fajn, ale bolo to poloprázdne (alebo poloplné, podľa uhla pohľadu). Zvyčajne to nie je dobré znamenie, na druhej strane to môže byť výhoda pre väčšie skupiny ľudí. Podnik ponúka možnosť mierne komornejšej atmosféry, zopár stolov je oddelených, čiže je tam aj vzhľadom na veľké priestory pivárne možnosť privátnejšej  atmosféry pre väčšiu partiu.  Časť, v ktorej sme sedeli bola podľa ich slov obľúbená, bolo to pri zimnej záhrade, ktorá vyzerala ako klasická terasa, na ktorú sme mali výhľad, kým sa nezotmelo. Výrazne dlho sme sa nezdržali, okolo jedenástej sme sa pomaly vybrali domov. Zhrniem to slovom dobre, no to magické čaro Ventúrnej klubovne to nemalo, nebolo to ani tak plné ako klubovňa pri  Centráli, ale neviem posúdiť, či to bola náhoda alebo je tak stále (neboli sme tam v čase žiadneho vystúpenia, či koncertu).

 

Petržalská klubovňa, Starohájska 2 [8. September 2017]

Jedlo: dobré

Cena a kvalita: normál

Obsluha: dobrá

Prostredie: normál

Rezervácia: nie nevyhnutná (naša skúsenosť), samozrejme je to vždy istota

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

taiwan

Čína varovala USA pre dodávky zbraní Taiwanu: Hráte sa s ohňom

22.12.2024 08:14

Čína sa v nedeľu znovu ohradila proti nedávnym americkým oznámeniam o predaji vojenskej techniky a pomoci Taiwanu.

vojna na Ukrajine, Kyjev, metro

ONLINE: Zelenskyj odkázal Moskve, že útoky v Rusku budú pokračovať

22.12.2024 07:10, aktualizované: 09:01

Ukrajina bude útočiť na vojenské ciele v Rusku a čoraz častejšie ukrajinskými zbraňami, uviedol Volodymyr Zelenskyj.

Adela Penesová, obezitologička, Vianoce, strava, diéta

Lekárka: Najhoršie čo môžete urobiť, je najesť sa a ľahnúť si. Prečo prejedanie sa škodí?

22.12.2024 07:00

Obezitologička radí, ako zvládnuť stravovanie počas sviatkov.

krížnik, USS Gettysburg

Výstrel omylom. Dvoch amerických pilotov nad Červeným morom zostrelili vlastní

22.12.2024 06:00

Obaja piloti boli zachránení živí, pričom jeden z nich utrpel pri incidente ľahké zranenia.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 131458x
Priemerná čítanosť článkov: 2347x

Autor blogu