Krásne okrúhle narodeniny, oslavy naplánované na víkend, ale ako hovorí jedna z nás, na narodeninový deň by nikto nemal byť sám, preto netradične v utorok, počas pracovného týždňa, pozývame oslávenkyňu na večeru do mesta. Počasie smutné, septembrový upršaný deň, v práci aktuálna atmosféra úplne rovnaká, tešila som na večer, aj keď ja som narodeniny nemala. Zvolili sme reštauráciu v historickom centre Bratislavy, kde sme už tiež boli a vedeli sme, že je to vhodné na takúto sviatočnú príležitosť. Kráčam uličkami mesta, skladací dáždnik ma neposlúcha, asi preto je jeho životnosť limitovaná. Terasa pred reštauráciou úplne prázdna, kto by to čakal. Po vstúpení do interiéru ma zdraví usmievavý čašník, baby sú už pri stole a popíjajú ružové víno, doobjednala som si aj ja. Po preštudovaní jedálneho lístka si objednávam tekvicové rizoto s kozím syrom, restovaným zázvorom, opečenými jadierkami a tekvicovým olejom. Ako to opisujem, znova som vyhladla. Keď som tu bola prvý krát objednala som si šalát s grilovaným kuracím mäsom, jeden z najlepších šalátov aké som jedla, čím som baby očividne inšpirovala, keďže si objednali ten istý šalát. Po krátkom čase v reštaurácií stlmili svetlo, a tým vytvorili romantickú atmosféru. Keď nám priniesli jedlo, nevedeli sme sa ho vynachváliť. Tekvicové rizoto bolo servírované na veľkom plytkom tanieri, rovnomerne roztreté po celom tanieri (ako položená palacinka), v tom boli kúsky syra, opečené jadierka, celé to chutilo fenomenálne. Zázvor osobne veľmi neobľubujem, ale vôbec ho tam cítiť nebolo a tekvicovým olejom to prehnané nebolo, bolo ho tam tak akurát. Dievčence si vychutnávali šalát s kuracím mäsom, avokádom, jablkom, kukuricou, mladou cibuľkou a opečeným osúchom dochutený syrovým dresingom. Večera, rovnako ako minule v tejto reštaurácií, bola veľmi lahodná, o čom svedčili naše prázdne taniere. Čo tam po bontóne, že nejaký kúsok jedla má na tanieri ostať, zjedli sme všetko (ostali len lupene, ktoré vyzerali ako nejedlé, ale možno som sa zmýlila).
Žiadni fešáci pri vedľajšom stole nesedeli, tak sme si nostalgicky zaspomínali na ideu, ktorá nás povzbudzovala na začiatku, že keď predsa budeme ako single baby chodiť takto von, dlho single určite nebudeme. A smiali sme sa na všetkých príhodách a najmä nezabudnuteľných okamihoch, kedy nás nejakí muži oslovili. Všetky si pamätáme tie momenty veľmi dobre, nebolo ich zase až tak veľa. Nezabudnuteľný už navždy ostane podgurážený mladík Vlado, ktorý sa nám priplietol do cesty hneď v prvý deň, keď sme naším stretkám dohodli pravidelnosť. Vtedy som ho milo odmietla, veď koľko iných ešte príde…. nuž až tak veľa nám ich odvtedy do cesty neprišlo. Zhodnotili sme celú situáciu, ale nevzdávame sa, pokračujeme a možno prídu aj ďalšie možnosti, baby hneď surfovali na mobiloch a prezerali, aké sú vlastne možnosti internetových zoznamiek či „speed datingu“. No nasmiali sme sa pri tom neskutočne, či aj niečo zrealizujeme je otázne, ale „meeting minutes“ mame v hlavách zaznamenané, máme aj „next stepy“, presne ako na našich pracovných stretnutiach. Teraz bol ten zlomový moment, kedy sme načerpali druhý dych, neviem s určitosťou určiť či Kamine narodky alebo nedávny Simin zvláštny rozchod. Oslávenkyňa Kami má neuveriteľné šťastie, že je najmladšia, takto zbiera skúsenosti a je vopred o celé tri roky.
Flamender, Laurinská ulica 4, Bratislava [19. september 2017]
Jedlo: fenomenálne
Cena a kvalita: pomer ceny a skvelej kvality jedla je veľmi dobrý (na centrum Bratislavy)
Obsluha: milá
Prostredie: skvelé, romantické, tiché, komorné
Rezervácia: vhodná (no podvečer cez týždeň boli aj voľné stoly pre náhodných okoloidúcich)
Celá debata | RSS tejto debaty