Ideálne miesto na rande či inú špeciálnu príležitosť

Krásne okrúhle narodeniny, oslavy naplánované na víkend, ale ako hovorí jedna z nás, na narodeninový deň by nikto nemal byť sám, preto netradične v utorok, počas pracovného týždňa, pozývame oslávenkyňu na večeru do mesta. Počasie smutné, septembrový upršaný deň, v práci aktuálna atmosféra úplne rovnaká, tešila som na večer, aj keď ja som narodeniny nemala. Zvolili sme reštauráciu v historickom centre Bratislavy, kde sme už tiež boli a vedeli sme, že je to vhodné na takúto sviatočnú príležitosť. Kráčam uličkami mesta, skladací dáždnik ma neposlúcha, asi preto je jeho životnosť limitovaná. Terasa pred reštauráciou úplne prázdna, kto by to čakal. Po vstúpení do interiéru ma zdraví usmievavý čašník, baby sú už pri stole a popíjajú ružové víno, doobjednala som si aj ja. Po preštudovaní jedálneho lístka si objednávam tekvicové rizoto s kozím syrom, restovaným zázvorom, opečenými jadierkami a tekvicovým olejom. Ako to opisujem, znova som vyhladla. Keď som tu bola prvý krát objednala som si šalát s grilovaným kuracím mäsom, jeden z najlepších šalátov aké som jedla, čím som baby očividne inšpirovala, keďže si objednali ten istý šalát.  Po krátkom čase v reštaurácií stlmili svetlo, a tým vytvorili romantickú atmosféru. Keď nám priniesli jedlo, nevedeli sme sa ho vynachváliť.  Tekvicové rizoto bolo servírované na veľkom plytkom tanieri, rovnomerne roztreté po celom tanieri (ako položená palacinka), v tom boli  kúsky syra, opečené jadierka, celé to chutilo fenomenálne. Zázvor osobne veľmi neobľubujem, ale vôbec ho tam cítiť nebolo a tekvicovým olejom to prehnané nebolo, bolo ho tam tak akurát. Dievčence si vychutnávali šalát s kuracím mäsom, avokádom, jablkom, kukuricou, mladou cibuľkou a opečeným osúchom dochutený syrovým dresingom. Večera, rovnako ako minule v tejto reštaurácií, bola veľmi lahodná,  o čom svedčili naše prázdne taniere. Čo tam po bontóne, že nejaký kúsok jedla má na tanieri ostať, zjedli sme všetko (ostali len lupene, ktoré vyzerali ako nejedlé, ale možno som sa zmýlila).

Žiadni fešáci pri  vedľajšom stole nesedeli, tak sme si nostalgicky zaspomínali na ideu, ktorá nás povzbudzovala na začiatku, že keď predsa budeme ako single baby chodiť takto von, dlho single určite nebudeme. A smiali sme sa na všetkých príhodách a najmä nezabudnuteľných okamihoch, kedy nás nejakí muži oslovili. Všetky si pamätáme tie momenty veľmi dobre, nebolo ich zase až tak veľa. Nezabudnuteľný už navždy ostane podgurážený mladík Vlado, ktorý sa nám priplietol  do cesty hneď v prvý deň, keď sme naším stretkám dohodli pravidelnosť. Vtedy som ho milo odmietla, veď koľko iných ešte príde…. nuž až tak veľa nám ich odvtedy do cesty neprišlo. Zhodnotili sme celú situáciu, ale nevzdávame sa, pokračujeme a možno prídu aj ďalšie možnosti, baby hneď surfovali na mobiloch a prezerali, aké sú vlastne možnosti internetových zoznamiek či „speed datingu“. No nasmiali sme sa pri tom neskutočne, či aj niečo zrealizujeme je otázne, ale „meeting minutes“ mame v hlavách zaznamenané, máme aj „next stepy“, presne ako na našich pracovných stretnutiach. Teraz bol ten zlomový moment, kedy sme načerpali druhý dych, neviem s určitosťou určiť či Kamine narodky alebo nedávny Simin zvláštny rozchod. Oslávenkyňa Kami má neuveriteľné šťastie, že je najmladšia, takto zbiera skúsenosti a je vopred o celé tri roky.

 

 

Flamender, Laurinská ulica 4, Bratislava [19. september 2017]

Jedlo: fenomenálne

Cena a kvalita: pomer ceny a skvelej kvality jedla je veľmi dobrý (na centrum Bratislavy)

Obsluha: milá

Prostredie: skvelé, romantické, tiché, komorné

Rezervácia: vhodná (no podvečer cez týždeň boli aj voľné stoly pre náhodných okoloidúcich)

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

taiwan

Čína varovala USA pre dodávky zbraní Taiwanu: Hráte sa s ohňom

22.12.2024 08:14

Čína sa v nedeľu znovu ohradila proti nedávnym americkým oznámeniam o predaji vojenskej techniky a pomoci Taiwanu.

vojna na Ukrajine, Kyjev, metro

ONLINE: Zelenskyj odkázal Moskve, že útoky v Rusku budú pokračovať

22.12.2024 07:10

Ukrajina bude útočiť na vojenské ciele v Rusku a čoraz častejšie ukrajinskými zbraňami, uviedol Volodymyr Zelenskyj.

Adela Penesová, obezitologička, Vianoce, strava, diéta

Lekárka: Najhoršie čo môžete urobiť, je najesť sa a ľahnúť si. Prečo prejedanie sa škodí?

22.12.2024 07:00

Obezitologička radí, ako zvládnuť stravovanie počas sviatkov.

krížnik, USS Gettysburg

Výstrel omylom. Dvoch amerických pilotov nad Červeným morom zostrelili vlastní

22.12.2024 06:00

Obaja piloti boli zachránení živí, pričom jeden z nich utrpel pri incidente ľahké zranenia.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 131443x
Priemerná čítanosť článkov: 2347x

Autor blogu