Veľkým partiám sa oplatí ísť kvôli zážitku tradičných hodov do Slovenského Grobu, ak však máte obmedzené časové možnosti a tiež komornejšiu menšiu zostavu, stojí za to ísť do niektorej z Bratislavských reštaurácií. Mnohé takto na jeseň prispôsobujú svoje menu a ponúkajú sezónne kačacie či husacie hody, dokonca mnohé sú aj v ponuke cez zľavové portály, je iba nutné si vopred urobiť rezerváciu. My sme zvolili reštauráciu blízko Primaciálneho paláca, ktorá bola zrekonštruovaná. Poznala som to ešte pred rekonštrukciou, teraz musím uznať, je prostredie príjemnejšie. Rezervovaný stôl bol blízko dverí, kde v tieto chladné dní príjemné nebolo, preto sme radšej požiadali o iný stôl. Po usadení sme dostali menu, objednali si a už len čakali. Najprv sme dostali víno, onedlho bol servírovaný chutný vývar, kde bolo dosť mäsa aj zeleniny. Následne bola podávaná pečená kačka s červenou kapustou a lokšami. Podľa všetkých to bola porcia tak akurát, ale pre mňa to bolo na večeru až príliš sýte. Ochutnali sme k tomu červené chilské víno, ale po jednom pohári sme presedlali na naše slovenské, ktoré bolo chutnejšie. V porovnaní s tradičnými hodmi bol servírovaný vývar, nie predjedlo a následne žiadna štrúdľa, mohli sme si objednať dezert z menu, ale večera bola chutná a sýta, sťažovať sme sa rozhodne nemohli a ani dezert sme si nakoniec neobjednali. Pri jednom z vedľajších stolov bola veľká partia, pôsobilo to ako firemná akcia a pri inom zase odchádzala slečna vo večerných dlhých šatách, asi šla z nejakej akcie a možno sa mala s niekým stretnúť, kto sa nedostavil, krátko po našom príchode zaplatila a v dlhej róbe odkráčala. Reštaurácia ponúka pekné noblesné priestory pre akékoľvek príležitostí a je možnosť sedieť aj na poschodí. Naša obsluha veľmi usmievavá nebola, ale ak sa nám podarilo privolať iného čašníka, ktorý bol prívetivejší, milší aj ochotnejší, boli sme aj my spokojnejšie. Možno iba v tomto „šťastí“ na nie najochotnejšieho čašníka, ktorý mal sa starosti náš stôl, sa odzrkadlil piatok trinásteho. Inak nám tento deň nič výnimočné nepriniesol, nikto nás nezbalili, my sme tiež nikoho nezbalili a keďže podnik má záverečnú o desiatej, tento časový limit určil aj náš odchod s príjemným pocitom pekného večera.
Štefánka, Palisády 59, Bratislava [13. Október 2017]
Jedlo: výborné
Cena a kvalita: úmerná
Obsluha: náš čašník asi nemal svoj deň
Prostredie: veľmi príjemné
Rezervácia: odporúčaná
Asi ako podľa primátora Benátok, účet za ...
Čo je to cena úmerná? ...
Celá debata | RSS tejto debaty