Pri prerábaní kancelárií v práci, keď tým postupne prechádza každé poschodie, som sa zabývala pri kolegoch z istého nemenovaného oddelenia, s ktorými občas intenzívne, občas sporadicky spolupracujem. Vo veľmi skorej hodine zahlásili obed o obrátili sa gentlemansky na mňa, či sa pridám. Pozrela som na monitor počítača s plným mailboxom, hlavou mi prebleskli všetky termíny, a tak som slušne odmietla, že zjem niečo len v kuchynke a žiaľ sa nepridám. Urgovali, aby som to zvážila, odmietla som aj druhýkrát, až jeden podišiel ku mne a objasnil mi, že sa ide von do reštaurácie na valentínsky obed. Spozornela som, „deadlines“ som mala neúrekom v danom čase, vedela som, že ak stratím veľa času, budem to doháňať do noci, ale žijeme len raz, tak som sa rozhodla predsa len ísť. Rezervácia bola zabezpečená a my sme vyrazili viacerými autami. Čakal na nás veľký oválny drevený stôl, naozaj ideálne, každý na každého videl a mohli sme sa vlastne zhovárať všetci. Okrem mňa začali všetci polievkou, prevažovala voľba Minestrone polievky, ktorú chválili. Avšak ja som vedela, že musím niečo vypustiť a dezertu som sa veľmi vzdať nechcela. Zvolila som grilovaného lososa a k tomu listový šalát so syrovou omáčkou. Mäso bolo jemné a chutné, šalát k tomu mi chutil, ale vhodnejšia sa mi zdala kombinácia s grilovanou zeleninou, prípadne zemiakmi, ako to mali chlapi pri stole. Ženy volili gnocchi s prosciuttom, muži rôzne druhy mäsa s prílohami. Všetci si pochutnávali, jedlo pochvaľovali a všetci „odfukovali“ už v polovici obeda. Nasledoval dezert, ja som zvolila mascarpone s jahodami, k tomu káva a niekde medzi tým šéf oddelenia odbehol, že si ide vybrať peniaze… O chvíľu už kráčal späť s troma ružami, boli sme tam zhodou okolností vtedy tri ženy. Pohotovo podal ruže ostatným chlapom a každá sme dostali jednu ružu od rôznych kolegov. Baby boli zvyknuté, každý rok s nejakou obmenou podobný príbeh, ale pre mňa to bolo neskutočné gesto, ktoré veľmi milo prekvapilo.
Už som o tom Valentínskom obede veľa počula, teraz prvý krát aj zažila. Síce tento rok o deň skôr, keďže šéf nasledujúci deň služobne odchádzal, ale to vôbec nevadilo, aspoň sme uzavreli post. Rozhodne je to skvelý nápad ako akúkoľvek príležitosť alebo aj všedný voľnejší deň premeniť kolegyniam aspoň raz v roku na príjemný zážitok. A ako sa hovorí, radosť ktorú dáš, sa ti vráti…
Valentínky pracovný obed, Primi, Polus City Center Bratislava [13. Február 2018]
Jedlo: veľmi dobré
Cena a kvalita: ceny trošku vyššie v pomere ku kvalite jedla
Obsluha: dobrá, priniesli nám toho aj trochu viac ako mali, ale uznali to a mohli sme si zvoliť či si necháme alebo chceme vrátiť
Prostredie: príjemné a počas obeda plné
Rezervácia: vhodná
Celá debata | RSS tejto debaty