Je očividné, že pivovarom sa v Bratislave veľmi darí, vo večerných hodinách sú mnohé z nich plné, v niektorých si ani nesadnete. V centre mesta blízko Obchodnej ulice, v budove Alžbetky, je už nejaký čas opäť otvorená reštaurácia. Nahradila predajňu potravín známej siete, no do budovy vrátila pôvodný zámer (aj v minulosti tam sídlila reštaurácia). Prostredie je veľmi príjemné, typické pre tento štýl podniku, klasické drevené stoly aj stoličky dotvárajú pocit, že ste s priateľmi opäť na mieste, kde sa môžete dobre najesť aj napiť, a pritom sa v kľude porozprávať. Hneď po príchode ma veľmi pozitívne zaujalo, že ihneď prišiel obslúžiť veľmi milý starší čašník. Áno, naozaj starší, čo sa dnes už v reštauráciách hemžiacich sa mladými čašníkmi a brigádnikmi často nevidí. Bol vtipný a veľmi príjemný celý večer, nechodil ani pričasto, ani nám nič nikdy nechýbalo. Palec hore manažmentu, ktorý dáva príležitosť aj šikovným a práce chtivým starším ľudom, ktorí naozaj majú čo ponúknuť. Prevádzka bola veľmi zaneprázdnená, náš milý starší čašník sa nezastavil a bol neustále v pohybe, rovnakým tempom ako ostatní čašníci. Z jedál sme ochutnali netradične huspeninu a klasické kuracie krídielka. V menu je uvedená domáca hovädzia huspenina, ktorá bola celkom fajn, no domácu od babičky neprekonala. V huspenine bolo mäso zaliate vývarom so želatínou. Takýto stuhnutý vývar je úplne číry, zatiaľ čo domáci vývar je mútny, bez potravinárskej želatíny a s kúskami mäsa, ktoré sú podstatou stuhnutia (nie každý zákazník to obľubuje, navyše nejde o mäso prvej kvality, takže krok ponúkať huspeninu týmto spôsobom je pochopiteľný). Huspenina bola podávaná s octom, cibuľou, troškou chilli a samozrejme chlebom. Servírované marinované kuracie kuracie boli veľmi chutné a gurmánsky zážitok doladili kúsky jemnej opečenej bagetky s veľmi jemnou sladkavou príchuťou. Ak si myslíte, že sa to k mäsu nehodí, mýlite sa J. Bagetky boli pripravené vynikajúco a chutili lepšie ako tie, ktoré si pamätám z tak zvaného „kráľovstva bagiet“, Francúzska. Ako dezert sme ochutnali trhance s malinovým sirupom a tvarohovým krémom a bola to lahodná delikatesa, môžem ich len odporúčať. V podniku prevládalo mužské osadenstvo, čo potvrdzuje, že chlapi obľubujú pivárne s dobrým jedlom.
Mestský pivovar Alžbetka, Mickiewiczova 1, Bratislava [9. november 2018]
Jedlo: ponuka jedla klasická, ideálna pre pivovar, jedlo veľmi chutné
Cena a kvalita: ceny sú prijateľné, porovnateľné s inými podobnými podnikmi, no kvalita mierne lepšia
Obsluha: v našom prípade vynikajúca, milý starší čašník, ktorý pozitívne prekvapil
Prostredie: príjemné prostredie, dizajn prispôsobený typu reštaurácie, vzdialenosť stolov primeraná, aj keď bolo plno, hlučné to nebolo a vedeli sme sa aj pozhovárať
Rezervácia: v špičke vo večerných hodinách a obzvlášť v piatok odporúčaná, inak je potrebné sa spoliehať na náhodu
Celá debata | RSS tejto debaty