V jednej lodi na poschodí

V medzinárodný deň žien sme zavítali na loď. Aj keď možnosti u nás nie sú také ako v prímorských mestách, v hlavnom meste na Dunaji je aspoň pár lodí, ktoré ponúkajú príjemné posedenie. Zvolili sme reštauráciu oproti hotelu Devín, kam všetci trafili hlavným vchodom, len ja nie, a ani som o tom nevedela. Zhodou okolností si skupina mládencov vyšla z reštaurácie na cigaretu, tak som automaticky zamierila rovno k nim, presvedčená, že kráčam k vchodovým dverám. Len sa zasmiali, že som našla ich tajný vchod a vpustili ma do vnútra. Aj čašníčka hneď pribehla a všetci sa čudovali, odkiaľ som prišla. Mne sa nezdalo nič čudné, ale zo zvedavosti som sa opýtala, kde je hlavný vchod, aby som nabudúce radšej vedela. A teraz k ponuke jedál, ktorá je jednoduchá a iba na jednom liste, skôr sú to rýchlo pripraviteľné a nenáročné jedlá. Hladných chlapov, ktorí sa ľúbia veľmi zasýtiť sem určite ťahať netreba, ale na druhej strane je to vhodné na posedenie a sýte pochutiny k pivu. My si sme si každá zvolili niečo iné, aby sme ochutnali maximum. Aj keď sme sa obávali malých porcií, boli sme veľmi spokojné, porcie boli dostatočne veľké a zasýtili. Zvolila som quesadillu, placku plnenú zeleninou, syrom a nejakou omáčkou, celé to chutilo výborne. Ochutnali sme aj obdobu qesadilly so slaninou, v princípe tá istá placka a náplň, len tam bola navyše slanina. Originálna Quesadilla pochádza z Mexika a základ tvorí syr, z čoho je odvodený aj názov, španielsky queso (syr), zdrobnenina quesada. Tradične plnená tortila syrom je originálne pečená bez pridania oleja. Quesadilla sa pripravuje aj s rôznymi náplňami, mäsom, grilovanou zeleninou, hubami a podobne. Rozdiel je v tom, že tortilla je preložená, nie je zrolovaná a tradične sa zvykne podávať so salsou, nakrájanou cibuľou, avokádom alebo guacamole. My sme mali jednoduchšiu formu, s grilovanou zeleninou, syrom, omáčkou vo vnútri, ďalší topping už pridaný nebol. Taktiež sme mali objednaný tanier so syrmi, k vínu to pôsobilo ako rozumná voľba, ale šlo o formu nakladaného syru s cibuľou, čo sa neukázalo ako najvhodnejšia voľba. Vynikajúco vyzerali a aj chutili bruskety (alebo v origináli bruschetti). Boli čerstvo pečené, takže príjemne teplé a chrumkavé s rôznymi „toppmi“, s pridaním šunky, olív, cibule, niektoré aj s chilli. Na príjemné posedenie v piatok večer pri víne, pive či nealku, to bolo veľmi pekné zákutie. Maličkou nevýhodou bolo mierne chladné prostredie, čo sme cítili až po nejakom čase, predsa len je to presklený priestor na lodi. V teplejších mesiacoch to bude určite príjemnejšie posedenie s pekným výhľadom na okolitú scenériu. Ako sme kráčali domov, dostali sme každá k MDŽ aj po ruži, čo naozaj potešilo (aj keď z tých čo ostali navyše v jednej menenovanej firme pre klientky).

 

Riva Bratislava, Bar&Bistro, Rázusovo nábrežie, Bratislava – Staré mesto (oproti hotelu Devín)

Jedlo: dobré, ponuka skromnejšia, adekvátna priestorom lode

Cena a kvalita: cena primeraná nenáročným jedlám, ale aj centru mesta

Obsluha: fajn, bez výhrad

Prostredie: príjemné s pekným výhľadom, v zimných mesiacoch po dlhšom sedení mierny pocit chladu, možno iba ženám, pre mužov vhodná teplota (ako v kanceláriách pri “klíme”)

Rezervácia: v piatok večer nebol problém so sedením (my sme rezerváciu mali, ale aj bez nej boli nejaké stoly voľné).

O podniku sme sa dozvedeli vďaka špeciálnej akcii, ktorá sa tu konala, priestory je možné rezervovať aj pre vyhradenú spoločnosť.

 

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, metro

ONLINE: Zelenskyj odkázal Moskve, že útoky v Rusku budú pokračovať

22.12.2024 07:10

Ukrajina bude útočiť na vojenské ciele v Rusku a čoraz častejšie ukrajinskými zbraňami, uviedol Volodymyr Zelenskyj.

Adela Penesová, obezitologička, Vianoce, strava, diéta

Lekárka: Najhoršie čo môžete urobiť, je najesť sa a ľahnúť si. Prečo prejedanie sa škodí?

22.12.2024 07:00

Obezitologička radí, ako zvládnuť stravovanie počas sviatkov.

krížnik, USS Gettysburg

Výstrel omylom. Dvoch amerických pilotov nad Červeným morom zostrelili vlastní

22.12.2024 06:00

Obaja piloti boli zachránení živí, pričom jeden z nich utrpel pri incidente ľahké zranenia.

Magdeburg, útok na vianočnom trhu

Nemecko zaplatí za zločiny, vyhrážal sa útočník z Magdeburgu. Prečo sa odporca islamu správal ako terorista?

22.12.2024 06:00

Nenávidel islam a podporoval AfD. Kto je Taleb Jawad al-Abdulmohsen, páchateľ hrozného útoku? Prečo mu v ňom nezabránili bezpečnostné zložky, ktoré o ňom vedeli?

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 131415x
Priemerná čítanosť článkov: 2347x

Autor blogu