Šou pri príprave večere v reštaurácii

Ak hľadáte v Bratislave reštauráciu, kde je možné sledovať prípravu jedla v bezprostrednej blízkosti, takúto možnosť ponúka Benihana. Kuchár stojí za grilom a návštevníci sú usadení okolo (v tvare písmena „U“), pričom každý stôl ma svojho kuchára. Všetko začína rozpálením grilu a predjedlom, k tomu patrí ohnivá šou, po ktorej nám ostali mihalnice aj obočie, hoci sme na chvíľu mali pocit, že nám mohli aj obhorieť J. Aspoň sme sa príjemne zahriali. Príprava jedla prebiehala zábavným spôsobom a kuchár do toho zakomponoval humorné „vsuvky“. Základné menu tvorí predjedlo, polievka a hlavné jedlo, ktoré sa skladá z mäsa podľa výberu (v ponuke je aj bezmäsitá voľba, aj ryba) a prílohy v podobe ryže. Samozrejme je možné zvoliť a skombinovať si aj niečo iné, ale väčšina ľudí volí základné menu, kde si vyberú polievku a druhé jedlo podľa vlastného výberu. My sme zvolili lososa, steak aj grilované kuracie mäso, prílohy tiež rôznorodé, od ryže, rezancov až po grilovaný čerstvý špenát, každý podľa svojej chuti. Kuchár nám horúci pokrm naservíroval každému priamo na tanier, k tomu sme dostali aj šalát a omáčky (boli súčasťou predjedla). Keďže ide o japonskú gastronómiu, jedlo sa je paličkami. Ja osobne nie som veľká kamarátka s paličkami, a tak som si vyžiadala vidličku. Milý čašník mi pripravil paličky spojené gumičkou a podal mi ich zo slovami „nech sa páči, vaša vidlička“, čo ma príjemne pobavilo. Stále som bola trošku v rozpakoch, či sa s tým dokážem najesť, ale skúsila som to a šlo to veľmi ľahko (pre uistenie mi priniesli aj klasickú vidličku, nakoniec vôbec nebola potrebná). Večera bola výdatná, hoci bola ponuka dezertov lákavá, občas kapacita žalúdka nepustí, a tak sme si dezert neobjednali. Po chvíli sme započuli čašníka s jedným kuchárom, ako prichádzajú a spievajú „happy birthday“ a my sme sa iba usmiali a začali sa obzerať, kde je ďalší oslávenec. Čašník kráčal s dvoma veľkými zákuskami a zapálenou sviečkou v nich rovno k nášmu stolu a bez toho, aby sa čokoľvek spýtal, položil taniere s dobrotami rovno pred oslávenkyne. Očividne si kuchár zo spoločného rozhovoru pri príprave jedla zapamätal, že máme v partii jubilantky a ktoré to sú. Toto gesto na nás zapôsobilo naozaj veľmi sympaticky a chválime personál reštaurácie.

My sme reštauráciu navštívili pri príležitosti narodenín, no skvele sa hodí aj pre iné príležitosti. Je to vhodné miesto pre pozvanie návštev, keďže nie každé mesto na Slovensku ponúka takýto typ zážitku. Skvelé sa hodí aj pre návštevy zo zahraničia, či pre uvonľnenejšiu pracovnú večeru v užšom kruhu. Hovorí sa, že zážitky a dobrý pocit s tým spojený si zapamätáme, takýmto spôsobom sa môže aj nudnejšia pracovná večera zmeniť na zábavu a biznis partneri si užijú atmosféru z praženia cibule a hríbov. Rozhodne odporúčaná reštaurácia.

Benihana, Hlboká cesta 7, Bratislava [9. október 2018]

Jedlo: vynikajúce a čerstvo pripravené pred vašimi očami

Cena a kvalita: cena je vyššia, ale zodpovedá lokalite, kvalite a individuálnemu prístupu

Obsluha: ojedinelá, v pozitívnom zmysle slova a vtipná zároveň

Prostredie: veľmi príjemné, vzdialenosť medzi jednotlivými stolmi v reštaurácií primeraná

Rezervácia: pre akurátny zážitok rozhodne odporúčaná rezervácia na konkrétny čas a počet osôb (reštaurácia je v nedeľu a pondelok zatvorená a vo zvyšných dňoch je rovnaké obmedzenie v popoludňajších hodinách medzi 15.00 – 18.00, je vhodné si overiť prevádzkové hodiny na webovej stránke podniku)

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

Climate COP30

Brazília pre sporné otázky predlžuje summit COP30

13.11.2025 09:10

Krajiny „viedli otvorené a úprimné diskusie“, no „potrebujú viac času“, dodal šéf konferencie.

Vance kennedy

Okrem MAGA už aj MAHA. Vance o Kennedyho tíme: Vítame ľudí, ktorí sú trochu neobvyklí

13.11.2025 08:51

Podľa amerického viceprezidenta sa v histórii často stávalo, že „všetci experti sa mýlili“.

South Korea Actor Unconscious

Nákladné vozidlo v Južnej Kórei vrazilo do trhu, hlásia dvoch mŕtvych a 18 zranených

13.11.2025 08:13

Vodiča, muža vo veku asi 60 rokov, zadržali priamo na mieste.

Matúš Šutaj Eštok

VIDEO: Šutaj Eštok v ta3 o odškodnení pre čurillovcov: Absurdné, bezprecedentné. Som pripravený konfrontovať sa s 'partiou kovbojov'

13.11.2025 07:30

Za svojimi vyjadreniami k čurillovcom si stojím, kedykoľvek som pripravený aj na súde byť konfrontovaný s touto partiou "kovbojov", povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 141297x
Priemerná čítanosť článkov: 2523x

Autor blogu