Založ si blog

Opäť pivovar, opäť úspech

Je očividné, že pivovarom sa v Bratislave veľmi darí, vo večerných hodinách sú mnohé z nich plné, v niektorých si ani nesadnete. V centre mesta blízko Obchodnej ulice, v budove Alžbetky, je už nejaký čas opäť otvorená reštaurácia. Nahradila predajňu potravín známej siete, no do budovy vrátila pôvodný zámer (aj v minulosti tam sídlila reštaurácia). Prostredie je veľmi príjemné, typické pre tento štýl podniku, klasické drevené stoly aj stoličky dotvárajú pocit, že ste s priateľmi opäť na mieste, kde sa môžete dobre najesť aj napiť, a pritom sa v kľude porozprávať.  Hneď po príchode ma veľmi pozitívne zaujalo, že ihneď prišiel obslúžiť veľmi milý starší čašník. Áno, naozaj starší, čo sa dnes už v reštauráciách hemžiacich sa mladými čašníkmi a brigádnikmi často nevidí. Bol vtipný a veľmi príjemný celý večer, nechodil ani pričasto, ani nám nič nikdy nechýbalo. Palec hore manažmentu, ktorý dáva príležitosť aj šikovným a práce chtivým starším ľudom, ktorí naozaj majú čo ponúknuť. Prevádzka bola veľmi zaneprázdnená, náš milý starší čašník sa nezastavil a bol neustále v pohybe, rovnakým tempom ako ostatní čašníci. Z jedál sme ochutnali netradične huspeninu a klasické kuracie krídielka. V menu je uvedená domáca hovädzia huspenina, ktorá bola celkom fajn, no domácu od babičky neprekonala. V huspenine bolo mäso zaliate vývarom so želatínou. Takýto stuhnutý vývar je úplne číry, zatiaľ čo domáci vývar je mútny, bez potravinárskej želatíny a s kúskami mäsa, ktoré sú podstatou stuhnutia (nie každý zákazník to obľubuje, navyše nejde o mäso prvej kvality, takže krok ponúkať huspeninu týmto spôsobom je pochopiteľný). Huspenina bola podávaná s octom, cibuľou, troškou chilli a samozrejme chlebom. Servírované marinované kuracie kuracie boli veľmi chutné a gurmánsky zážitok doladili kúsky jemnej opečenej bagetky s veľmi jemnou sladkavou príchuťou. Ak si myslíte, že sa to k mäsu nehodí, mýlite sa J. Bagetky boli pripravené vynikajúco a chutili lepšie ako tie, ktoré si pamätám z tak zvaného „kráľovstva bagiet“,  Francúzska. Ako dezert sme ochutnali trhance s malinovým sirupom a tvarohovým krémom a bola to lahodná delikatesa, môžem ich len odporúčať. V podniku prevládalo mužské osadenstvo, čo potvrdzuje, že chlapi obľubujú pivárne s dobrým jedlom.

 

 

Mestský pivovar Alžbetka, Mickiewiczova 1, Bratislava [9. november 2018]

Jedlo: ponuka jedla klasická, ideálna pre pivovar, jedlo veľmi chutné

Cena a kvalita: ceny sú prijateľné, porovnateľné s inými podobnými podnikmi, no kvalita mierne lepšia

Obsluha: v našom prípade vynikajúca, milý starší čašník, ktorý pozitívne prekvapil

Prostredie: príjemné prostredie, dizajn prispôsobený typu reštaurácie, vzdialenosť stolov primeraná, aj keď bolo plno, hlučné to nebolo a vedeli sme sa aj pozhovárať

Rezervácia: v špičke vo večerných hodinách a obzvlášť v piatok odporúčaná, inak je potrebné sa spoliehať na náhodu

 

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 125508x
Priemerná čítanosť článkov: 2241x

Autor blogu