Street food si získava čoraz viac priaznivcov už aj v našich končinách. Teraz v chladnom počasí, keď nie je až tak príjemné jesť vonku, sme sa vybrali vyskúšať si to v interiéri. Konkrétne do podniku, ktorý je hneď v uličke vedľa starej tržnice. Priestory sú celkom malé, čo zodpovedá konceptu. Ak v rovnaký moment príde naraz veľa ľudí, môže to byť obtiažne. Aj my sme sa na úvod usadili k malému stolu s mini stoličkami, všetky väčšie boli obsadené, až po nejakom čase sme si presadli. Ponuka nie je široká, na výber sú tri jedlá, z toho jedna polievka. Vývar so zeleninou a rezancami v malej miske, no nebolo tam toľko zeleniny a rezancov ako v porcii na obrázku, no možno to bola takto náhodne nabratá dávka. Ďalej je to falafel, štyri opražené guličky z cíceru, ktoré pripomínajú výzorom naše fašírky. K tomu boli na tanieri servírované štyri malé kúsky chleba pita a exoticky farebne dotvorený hummus s prímesou kari, wasabi a cvikly. Pestrofarebnosťou to vyzeralo naozaj veľmi dobre, všetko aj veľmi dobre chutilo, je to asi typicky arabské, mne by sa tam hodilo trošku zeleniny, aby to nebolo až také suché. Pozitívne hodnotím, že mali k dispozícií rôzne chilli, čerstvé aj zaliate v nejakom oleji, takže kto preferuje pikantné, mohol si vybrať. Najväčší úspech zožala gyoza, pirohy plnené zeleninou, ktorú sme nedokázali špecifikovať, bolo to premiešané chutnou omáčkou so sezamovými semienkami. Malou prekážkou, ktorú je však ľahké prekonať je, že jedlo si musíte ísť zobrať, nie je servírované na stôl. Asi je to úmysel, aby to pripomínalo jedenie na ulici. Ako už bolo spomenuté v úvode, ponuka sedenia je obmedzená a tiež to nie je najpohodlnejšie na dlhé vysedávanie, najlepšie sa najesť pri uponáhľanom životnom štýle a hneď odísť. Tým, že priestory sú malé, je tam cítiť vôňu a chuť jedla, ale ak ste tam krátko, vôbec to nevadí. V zime je neľahké si niekam odložiť kabáty, mali sme s tým problém aj my, aj iní s tým zápasil, najmä chlapi s veľkými hrubými bundami. Iba na jednej stene je malá vešiaková časť, ktorá je však pri jednom stole, nie je veľmi prístupná. Cena vína 2,50 za deciliter je na street food kútik trošku vyššia. Je tu toho naozaj veľa, čo je veľmi v pohode a pre mierne odbúranie dobrých nedostatkov, by pomohlo doplniť to niečím zaujímavým, čo by si na druhej strane získalo ďalšiu priazeň. Koncept je zvolený, čo by napríklad mohlo zapôsobiť je pridanie ešte jedného jedla. Výrazne by napríklad umocnilo dobrý pocit, ak by ponuka nápojov bola iba málinko širšia alebo ak by si ľudia mohli dočerpávať chutný domáci čaj viackrát, prípadne zmeniť výber alkoholických drinkov a ponúknuť aj lacnejší variant. Vo vinotéke či drahej reštaurácii je človek pripravený si za výber vína aj priplatiť, ale street food, čo bolo historicky vždy lacnejšou voľbou, by bolo vhodné mať tomu prispôsobenú ponuku, to by mohlo dané miesto viac zatraktívniť. Kvôli priestorom a ponuke sme sa rozhodli ísť na drink a na dlhšie posedenie do ďalšieho podniku s atmosférou kníh, ktorý je v blízkosti, ale pre ochutnanie niečoho osobitého a zaujímavého sme šli práve do vegetariánskeho Foodstocku.
Foodstock, Bratislava [19. Január 2018]
Jedlo: veľmi chutné, zaujímavé a originálne
Cena a kvalita: cena mierne vyššia, servis nie je, aj nápoje boli skôr drahšie
Obsluha: žiadna, samy sme si pre jedlo chodili
Prostredie: malé, ponuka sedenia je mierne obmedzená
Rezervácia: nie je možná
Prečo nie slovenské mená-názvy? ...
Celá debata | RSS tejto debaty