Založ si blog

Znamenité ázijské jedlo a reštaurácia, ktorá nepoľavila z vysokého štandardu

Takmer každý piatok ideme niekam von na večeru, robíme to už niekoľko rokov. Pochopiteľne podniky sa opakujú, voľby obľúbených jedál sa občas opakujú tiež, len výnimočne stojí ten istý podnik za zmienku dvakrát. V tejto bratislavskej reštaurácií sme už boli a kedže sa nám v nej páčilo, po dvoch rokoch sme sa ju rozhodli navštíviť znova. A opäť nesklamala. Aj napriek tomu, že nepatrím medzi ľudí, ktorí vyhľadávajú ázijskú kuchyňu, túto čínsku reštauráciu som si obľúbila. Má veľmi príjemný interiér, ideálne prostredie na nejakú obchodnú či rodinnú večeru alebo aj rande vo dvojici. Nachádza sa v Bratislave vo veľmi priaznivej pešej vzdialenosti zo starého mesta, je prístupná od zastávky Zochova alebo aj spod Nového mosta (resp. po novom Mosta SNP). Milí čašníci ako sme si ich pamätali sú tam stále, rezerváciu sme mali na určité meno, je to zároveň slovo ženského rodu a ako sme postupne prichádzali, tak nás vtipne usádzali pod týmto slovom s patričným poradovým číslom ako druhá, tretia „…“. Je to iba drobnosť, ale hneď na úvod nás to príjemne pobavilo a v už k stolu sme si sadali v dobrej nálade a s úsmevom na tvárach. Ale poďme k jedlu, veď o tom je tento blog. Zvolili sme si rôzne jedlá a najmä úplne iné, ako keď sme tu boli prvý krát, patrí sa ochutnať aj iné jedlá. Ja som zvolila bravčové rebierka, ktoré boli vynikajúco ochutené, nie veľmi pikantné a servírované s troškou zeleniny, z čoho najviac rezonovala jarná cibuľka, ktorá sa k mäsu skvele hodila. Prekvapili krevety, ktoré boli vhodné na rýchlu konzumáciu, keďže boli olúpané ako vopred potvrdil čašník, avšak trošku neočákavane boli vyprážané. Keď ich čašník priniesol, tak pripomenul, že spomínal, že sú vyprážané, ale asi sme veľmi nepočúvali. Krevety boli zaujímavo servírované, poukladané na sebe a akoby zovreté tenkými rezancami. Klasikou je kuracie mäso, pripravené s mierne nasladlou príchuťou. Porcia bola sýta, pre jedného až priveľká. K týmto jedlám sme ako prílohu zvolili tradičnú ázijskú ryžu, hodila sa najmä ku kuraciemu mäsu a dusenú teplú zeleninu (ku krevetám a rebierkám), ktorú sme pre veľký úspech aj doobjednali. Tieto porcie výdatne zasýtili a žiaľ na dezert už miesto tento krát neostalo. K jedlám sa perfektne hodilo víno, bola to výborná večera.  Cítili sme sa tu veľmi dobre, pochutili sme si, čašníci boli príjemní a v reštaurácii nebol vo večerných hodinách žiaden voľný stôl, čo samo o sebe svedčí o kvalite. Ak niekto odišiel, ihneď po odchode boli usádzaní ďalší ľudia. V určitom momente sme zaznamenali stojacich čakajúcich ľudí pri dverách (ktovie, možno ich čašník informoval, že sa pri nejakom stole už platia a oplatí sa počkať).

 

Čínska reštaurácia Jasmin, Židovská 7, Bratislava [November 2019]

Jedlo: jedinečné a famózne

Cena a kvalita: na pomery Bratislavy veľmi dobrá, kvalita vysoká, podávané porcie sú výdatné

Obsluha: milá, vtipná a  pozorná

Prostredie: veľmi príjemné a pohodlné

Rezervácia: v piatok večer rozhodne nutná, reštaurácia bola plná

 

Jednodňový výlet v Banskej Štiavnici a obedík na terase

12.07.2021

Predĺžený víkend so sviatkom sv. Cyrila a Metoda bol ideálny čas na jednodňový mestský výlet, na ktorý je Banská Štiavnica ako stvorená. Počasie prialo, po tropických dňoch a nociach sa “ochladilo” na príjemných 25˚C až 28˚C, povieval jemný vietor a nálada bola skvelá. Pred vstupom do mesta sme ako prvé navštívili Kalváriu, ktorá sa vynímala na pahorku. Jedna z [...]

Posledná návšteva reštaurácie 2020

06.12.2020

Posledná reštaurácia, ktorú sme tento rok navštívili bola moderná talianska reštaurácia v luxusnom komplexe Zuckermandel. Nie je všetkým dňom koniec, no je december a vyhliadky k otvoreniu reštaurácií nie sú zatiaľ optimistické. Aspoň touto cestou sa rada vraciam k momentom, ktoré väčšina z nás obľubuje, ak radi trávime čas s priateľmi pri dobrom jedle a víne v [...]

Reštaurácia s konceptom „street foodu“ je aktuálne v trende

15.11.2020

V hlavnom meste sa koncom leta objavil nový podnik a keď sa nám naskytla vhodná príležitosť, rozhodli sme sa ho navštíviť a overiť, čo ponúka kuchyňa a bar. Úvod patril pokusu o rezerváciu, ktorá v našom prípade nebola možná. Limit pre rezerváciu stola na večer je minimum 10 ľudí, čo sme rozhodne nespĺňali. Dostali sme informáciu, že usadiť sa môžeme, ak bude [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

beztaksmak

O rôznych zážitkoch, obyčajných aj nevšedných návštevách zaujímavých reštaurácií či podnikov (najmä v Bratislave).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 125225x
Priemerná čítanosť článkov: 2236x

Autor blogu