Horúci letný deň bol ideálny na príjemné večerné posedenie na terase pri dobrom jedle a drinku. Pokojnú terasu zapĺňali ľudia takmer pri každom stole a aj tých zopár prázdnych stolov sa krátko po siedmej hodine večer zaplnilo. Dobrá a mierne slávnostná nálada pri našom stole bola dopĺňaná ozývajúcim sa smiechom z okolia. A pri letnom pohľade na ľudí najviac zaujali ženy, ktoré chtiac nechtiac súperili v krásnych sviežich strihoch a letných pestrých farbách. Vyrušil nás čašník, no príjemne, s fľašou ružového vína a jedným pohárom červeného vína, ktoré už bolo objednané s víziou chutnej večere. Pochutnali sme si na objednanom predjedle, “tatáraku” podávanom s rukolou, capary a malými kúskami pečiva, krúžkami malej bagetky (alebo rohlíka). Porcia tatáraku by kľudne zniesla viac pečiva, kedže samotné, aj keď dobre ochutené, ale surové mäso si to pýta. Aj napriek tomu, že sme si vypýtali, pečivo, nevedeli sme ho dočkať, až nakoniec dodatočne, už pred prinesením večere nám dodali dva-tri kúsky, čo bolo stále málo. Bola škoda, že dobré mäso sa nakoniec nedojedené zo stola zobralo, ale bez pečiva to nie je ono. Ale to sa už stôl začal zapĺňať a servírovaná bola večera, opäť veľmi rozličná. Domáce lososové tortelíny, dve čierne a dve biele, celkovo štyri tortelíny s krémom z mladého špenátu a so syrom, ricottou a parmemázom. Aj keď slovne môže počet štyri znieť málo, porcia bola dostatočná, jedlo bolo sýte, dobré, ale menej zapamätateľné. Viac v pamäti bude rezonovať kurací supreme s grilovaným marinovaným karfiolom, horčicovým dipom, repou a zeleninou. Mäso bolo jemnučké a lahodné, všetky chute na tanieri sa výborne dopĺňali. Rozhodne farebne zaujímavým prevedením bolo zelené špenátové rizoto a grilovanou panenkou a prepeličím vajíčkom, ktoré sa vynímalo na vrchu ako čerešnička na torte. Táto porcia bola v daný večer najsýtejšou voľbou. “Kvarteto” uzatvára letná voľba v podobe rukolového šalátu s grilovanou sviečkovicou, šampiňónmi, cherry rajčinami a lupienkami mrvky, s jemným citrónovým dressingom, jedlom sa výborne prebíjala slaná chuť nahrubo nastrúhanej soli. K tejto porcii hovädzieho mäsa sa samozrejme najviac hodilo červené víno. Veselosť nášho narodeninového oslávenca a skvelý zážitok z večere prirýchlo ukončil jeden element, a to západ slnka a s tým súvisiaci útok roja komárov. Ubrániť sa naozaj nedalo. Po chvíľke známy od vedľajšieho stola gentlemansky ponúkol repelent. Okamžite sme po ňom siahli a ten kto si príliš pomaly vychutnával večeru, žiaľ ako posledný… Ale ani repelent nepomohol, odobrali sme sa radšej do vnútra. Repelent sme vrátili a hneď partia pri inom stole sa prihlásila s ponukou o kúpu. To je situácia, keď aj načatý repelent ma cenu zlata. Ako tento obchod dopadol nevieme, náš večer pokračoval v klimatizovaných vnútorných priestoroch pri drinkoch a dezerte, čokoládový domáci brownies s malinami, ktorý po veľkej večeri zvládli už len dvaja z osadenstva. Po veľmi krátkom čase sa celá terasa úplne vyprázdnila, časť sa presunula do vnútra, časť sa poponáhľala a odišla. Skvelý večer a skvelé miesto na večeru, či už biznisovú, rande alebo len tak s priateľmi. Nám okrem spomienky na dobré jedlo a príjemný večer ostali aj mnohé štipance od komárov, ale aj to patrí k prírode a letu, žiaľ niektoré roky aj o trochu viac…
Savage Garden, Námestie slobody, Bratislava [21. august 2020]
Jedlo: podmanivé a zapamätateľné, veľmi vhodne kombinované príchute
Cena a kvalita: je to relatívne, ale trošku vyššia ako priemer, to platí aj pre vínnu kartu
Obsluha: fajn
Prostredie: skvelé, najmä vonkajšia tichá terasa vo vnútri námestia, otočená ku parku, teda aktuálnemu skanzenu komunistickej architektúry, ktorá si už pýta rekonštrukciu
Rezervácia: rozhodne odporúčaná, minimálne počas špičky, teda večerov
Celá debata | RSS tejto debaty